Εκεί όπου η φύση γέννησε και εγκατέστησε τον άνθρωπο του πολιτισμού, όπου κάθε νύχτα ήταν μία ακόμη μάχη αγωνίας και περιπέτειας, όπου όλα τα δημιουργήματα της φύσης συμβίωναν ειρηνικά, αρκεί να επιβίωναν, υπό το μυστήριο του απέραντου και απίστευτα βαθέος Αμαζονίου ποταμού, με συνοδό το φεγγάρι και τον ήλιο και οδηγό τα φαινόμενα της φύσης και τις στιγμιαίες αλλαγές του τροπικού καιρούˑ εκεί όπου ο άνθρωπος της πόλης λησμονούσε τις υλικές ανάγκες του και από φόβο προς το άγνωστο παρακαλούσε να ξημερώσει, η φύση όμως, δε βιαζόταν…ˑ ανάμεσα σε ιθαγενείς και κοινότητες, πρωτότυπες παραδόσεις, ενδυμασίες, ήθη και έθιμα, προέβαλε η έκκληση για κάλυψη βασικών ανθρωπίνων αναγκών, που συνίσταντο σε ενδύματα και υποδήματα.









Η Βαλκανική Αμφικτυονία βρέθηκε στο Ικίτος της Ζούγκλας του Αμαζονίου, μεταξύ 4- 6 Σεπτεμβρίου 2010, προετοιμάζοντας παράλληλα τη μελλοντική αποστολή ειρήνης με παράδοση υλικού που συνίστατο σε εκπαιδευτικό υλικό, ενδύματα και υποδήματα, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ιθαγενών «Yagua» και τις Οργανώσεις «Amazon Kapok» και «Tucan».
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, σας παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα της Βαλκανικής Αμφικτυονίας.















Η πόλη Ικίτος, ευρισκόμενη κατά μήκος των ποταμών Νανάι, Ιτάγια και Αμαζόνας, ανακαλύφθηκε μεταξύ των ετών 1754- 1764 από τους αποστολείς «Χεσουίτας» με το όνομα «Σάντα Μαρία ντε Ικίτος». Σήμερα την κατοικούν άνω των 300.000 ιθαγενών. Στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου το ανθρώπινο στοιχείο ήταν περιορισμένο. Σε όλη την περιοχή κατά μήκος του Αμαζονίου, τη λεγόμενη Αμαζονία, όπου η ανθρώπινη παρουσία χρονολογείται εδώ και 15.000 έτη, δεν υπήρχαν ποτέ άνω των 3.000.000 ανθρώπων που να εντοπίζονται την ίδια στιγμή παράλληλα. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές φυλές του Αμαζονίου είναι οι Yagua, Achual, Andoa, Jivaro, Capanahua, Candoshi – Murato, Urarina – Shimaco, Cimarrón, Quichua, Cocama, Shipibo, Iskobáquebu, Matsés, Capanahua, Mayo Pisagua, Marubo, Capishto, Ticuna, Ocaina, Bora, Wuitoto Murui, Wuitoto, Winame, Iquito, Quichua – Yumbo, Quichua – Maca, Quichua – Canelo, Secoya Piojé, Saranahua, Zaparo, Arabela, Coto (Orejón) και Atenas.